23 mai 2017 | By: - roryta -

Rasta Lion


Sfânta Treime

Crezul Rasta în legătură cu Sfânta Treime are, în mare parte, referințe la numele Haile Selassie ce înseamnă Puterea Sfintei Treimi în limba Gî'îz, dar semnificația exactă variază. O parte din ei consideră că Sfânta Treime ar fi de fapt Tatăl, Fiul și Mama, considerând că a crede în celălalt "tip" de Sfântă Treime este un fel de politeism.

Iisus Hristos

Rastafarienii consideră că învățăturile lui Iisus au fost distorsionate de către lumea modernă Babylon, de aceea ei consideră că s-a adeverit profeția din Cartea Revelațiilor, prin venirea lui Haile Selassie. Rasta susțin că Iisus a fost negru și că societatea (Babylon) l-a înfățișat ca fiind alb timp de secole pentru a suprima adevărul și a pune stăpânire asupra omenirii.


          Pictură pe sticlă pictată de mine. Cadou pentru puiul meu drag, Teodora.

          Format A2.

          24 februarie 2017

           Notă - Binenţeles că NU susţin ideile Mişcării Rastafari şi NU din convingere religioasă am făcut pictura de mai sus, ci pentru că Teodorei mele i-a plăcut foarte mult desenul şi m-a rugat să i-l fac. Atâta tot. În rest, sunt creştin ortodoxă şi aşa rămân. Link-ul l-am pus doar pentru cultură generală, pentru a avea idee despre ce reprezintă capul de leu în cultura Rastafari, nimic mai mult.